Кина Производители и добавувачи на маски со висока ефикасност на нанофибер | E.Fine

Маска за мембрана за висока ефикасност на нанофибер

Краток опис:

Маска со висока ефикасност на мембранс на нанофибер

1. Ниска отпорност на висока ефикасност, нема да се појави феномени на оштетување на респираторниот систем

2. Фино филтер. Физичка и електростатска двојна филтрација на адсорпција, комбинирана со мембрана на нанофибер и ткаенина со заварување за да се оствари предноста на хиерархиското филтрирање со двојно филтрирање.

3.Нанофибер материјали имаат ефикасно пресретнување на PM2.5, полен, вируси и бактерии, исто така има добар антивирусен и стерилизациски ефект.

4.Црно-белиот дел од сликата е електронска микроскопска слика на нанофиберот

5.  Отворот на нанофиберната мембрана е 100-300 нанометри, отворот на топената ткаенина е 1-5 микрометри што во моментот филтрирачкиот материјал е памук што се топи. Заштитниот ефект поврзан со нанофибер мембрана е подобар, за вируси на грип и нови коронавируси, со големина помеѓу 100-200 нанометри.


 • :
 • детали за производот

  Тагови производ

  Маска за мембрана на Шандонг во сина боја на нанофибер

  Функционална мембрана за нанофиберско вртење на електростатици е нов материјал со широки изгледи за развој. Има мал отвор, околу 100 ~ 300 nm, голема специфична површина. Завршените мембрани на нанофибер имаат карактеристики на мала тежина, голема површина, мала решетка, добра пропустливост на воздухот итн., Направете го материјалот да има изгледи за стратешка примена во филтрацијата, медицинските материјали, водоотпорните дишења и други области за заштита на животната средина и енергетиката итн.

  Отворот на нанофиберната мембрана е 100-300 нанометри, отворот на топената ткаенина е 1-5 микрометри што во моментот филтрирачкиот материјал е памук што се топи. Заштитниот ефект поврзан со нанофибер мембрана е подобар, за вируси на грип и нови коронавируси, со големина помеѓу 100-200 нанометри.

  Додадете ги мембраните на нанофиберот во маскирање. За да се постигне поточна филтрација, особено за филтрирање на издувните гасови на гасови, хемиски гасови, честички од маслото. Решени на недостатоците на апсорпцијата на полнежот на топената ткаенина ткаенина со промената на времето и околината и слабеењето на функцијата за филтрирање. Директно додајте ја антибактериската функција, за да се реши проблемот со високата стапка на бактериско истекување на антибактериските материјали достапни на пазарот. Направете заштита поефикасна и трајна.

  1. Ниска отпорност на висока ефикасност, нема да се појави феномени на оштетување на респираторниот систем

  2.Добар филтер. Физичка и електростатска двојна филтрација на адсорпција, во комбинација со мембрана на нанофибер и ткаенина во заварување, за да се оствари предноста на хиерархиското филтрирање со двојно филтрирање.

  3.Поценувајте го слабиот ефект на филтрирање на материјалот на пазарот до мрсни честички .И реализира историски пробив на мрсна и не-масна филтерска ефект техничка бариера.

  4.Решајте го недостаток што е коритото лесно да  исчезне  и слаб ефект на филтрирање на памук што се топи

  5. Може да ја прикачи функцијата на Анти-бактериски, антиинфламаторни и дезодоранси
 • Претходно:
 • Следно:

 • Напишете ја вашата порака тука и испратете ја на нас